?

Hva kan de hvite prikkene på penis være?

Mann 19 . 07 September 2021
Spørsmål

Har fått sånne hvite prikker som svir på pikken men tør ikke dra til lege for da må jeg vise den og jeg tør ikke for den er ikke stor nok. Hva kan de hvite prikkene være? Vil fjerne det selv, har prøvd å småskrape og gni bort men det fungerte dårlig, tok på antibac men det svidde bare. Har ikke ligget med noen utenom en i fadderuken men brukte ikke kondom fordi hun sa hun brukte prevensjon, men har jeg fått noe sykdommer av henne eller er det testikkelkreft på utsiden??

Mann (19)
Fagperson svarer
Hei

Det er normalt at det dukker opp prikker/nupper rundt kanten av penishodet. Nuppene er små talgkjertler som bidrar til fuktigheten på penishodet. Det er lurt å ikke skrape/klemme på dem da kan de bli infiserte. Talgkjertler fjernes ikke. Unngå antibac på penis. Det er ikke en sykdom, og det er derfor heller ikke smittsomt.

Slik du beskriver det, er det ingen grunn til å bekymre seg for testikkelkreft. 

Ellers vil jeg råde deg til å utelukke seksuelt overførbare infeksjoner da du har hatt sex uten kondom. Legen vil ut fra symptombilde vurdere undersøkelse av penis. Penis kan uten problem undersøkes uansett størrelse. 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?